Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (5 januari)

 

Beste familieleden, mantelzorger,...

Graag wil ik jullie verder informeren over de huidige situatie in ons woonzorgcentrum. 

Helaas is er 1 bewoner overleden in het ziekenhuis ten gevolge van corona. We betuigen onze oprechte deelneming aan de familie.
Er verblijven nu nog 2 bewoners in het ziekenhuis en 7 bewoners zijn overgebracht naar onze eigen cohortafdeling.
We zijn volop bezig om de capaciteit in de cohortafdeling uit te breiden voor het geval dit nodig blijkt.

Daarnaast hebben we overleg gehad met onze CRA en de ziekenhuishygiënist die geadviseerd is door de klinisch bioloog van ziekenhuis Noorderhart om een verdere strategie te bepalen.
Men raadt ons aan om even zeer streng te blijven in het belang van iedereen: bewoners, medewerkers en zeker ook onze bezoekers.
Het advies dat we kregen, gaan we dan ook volgen.

Testen:

Iedereen (bewoners en personeel) is een paar dagen geleden getest. Het is de bedoeling dat iedereen opnieuw getest wordt op het einde van de week, waarschijnlijk vrijdag. Eerder testen zou geen zin hebben omdat je dan een onvolledig beeld hebt van de situatie. Ondertussen blijven we uiteraard wel bewoners en medewerkers met symptomen testen.

Bezoek:

In afwachting van de resultaten kan er geen bezoek worden toegelaten en blijven de bewoners op de kamer.
Als alle bewoners en medewerkers van ’t Meike en de Lommert negatief testen, is bezoek daar terug mogelijk en mogen bewoners weer samenkomen.
Als alle bewoners en medewerkers van den Dries negatief testen, is bezoek daar terug mogelijk en mogen bewoners beschermd terug samenkomen voor een activiteit maar nog niet voor de maaltijden.
Als alle bewoners en medewerkers van afdeling ’t Reepke en den Tuiert negatief testen zal daar nog een iets strenger beleid gevoerd worden aangezien hier nog recent bewoners positief getest hebben. Bezoek zal daar beperkt mogelijk zijn.

Als er wel nog bewoners positief testen op een afdeling worden deze naar de cohortafdeling overgebracht en blijven de andere bewoners verder op de kamer.  We gaan dan wel een zeer beperkte gecontroleerde bezoekregeling uitwerken.

We duimen allemaal voor goede testresultaten eind deze week.

Ivo Claes, campusdirecteur

Recent nieuws
Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (9 januari)

  Beste familie, mantelzorger,...   Hier even een update rond covid-19. Zoals we jullie eerder lieten weten, zijn gisteren al onze bewoners en medewerkers opnieuw getest. Gisterenavond kreeg we de uitslagen. Helaas was dit geen goed nieuws.  Er zijn 4

Lees meer
Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (4 januari)

  Beste familieleden, mantelzorgers, Jullie hebben het vast en zeker al gehoord. Wij hebben sinds vrijdag een uitbraak van het Coronavirus. We willen jullie graag even verder informeren over de huidige situatie. Afgelopen weekend zijn al onze bewoners en medewerkers

Lees meer