Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (4 januari)

 

Beste familieleden, mantelzorgers,

Jullie hebben het vast en zeker al gehoord. Wij hebben sinds vrijdag een uitbraak van het Coronavirus. We willen jullie graag even verder informeren over de huidige situatie.

Afgelopen weekend zijn al onze bewoners en medewerkers getest.
Er zijn 4 medewerkers die positief testte. Zij verblijven nu uiteraard in quarantaine.
Daarnaast hebben er 9 bewoners positief getest:
5 bewoners van afdeling den Tuiert waarvan er 2 bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis
3 bewoners van afdeling ’t Reepke waarvan er 1 bewoner is opgenomen in het ziekenhuis
1 bewoner van afdeling den Dries

De 6 bewoners die nog in huis verblijven, hebben we gisteren verhuisd naar een cohortafdeling. Een cohortafdeling is een aparte afdeling waar de positief geteste bewoners samen kunnen verblijven. Hier wordt 24u op 24u personeel voorzien om de mensen goed te verzorgen en de nodige aandacht te geven.

Op de andere afdelingen in ons huis blijven de bewoners op hun kamers. Mogelijk zijn er nog meer bewoners besmet maar hebben we dit nog niet kunnen detecteren bij de testen die dit weekend zijn afgenomen. Over een aantal dagen zullen we iedereen opnieuw testen. Afhankelijk van deze uitslagen kunnen we beslissen of bewoners weer samen mogen komen. We moeten nu heel voorzichtig blijven.

Vandaag hebben we nog wat tijd nodig om alles verder te organiseren op de afdelingen. We hebben een nieuw team moeten samenstellen voor de cohortafdeling wat uiteraard invloed heeft op de werkroosters. Het is even aanpassen voor iedereen.
We bekijken ook verder hoe we weer bezoek kunnen toelaten in ons woonzorgcentrum. We zijn er ons van bewust dat het bezoekverbod niet te lang mag duren, maar we willen nog even vragen om geduld. De komende dagen zijn uiterst belangrijk om verdere besmetting in te dijken. Daarom moeten we contacten zoveel mogelijk beperken.

Wat het brengen en halen van wasgoed betreft willen we ook vragen om dat in de mate van het mogelijke nog even uit te stellen. Wanneer het dringend wordt, kan er uiteraard altijd iets afgesproken worden met de afdeling.

Wij hopen allemaal dat we snel door deze crisis geraken. Iedereen doet zijn uiterste best!

Ik probeer jullie zo snel en goed mogelijk verder op de hoogte te houden.

Sterkte allemaal!
Ivo Claes, campusdirecteur

Recent nieuws
Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (9 januari)

  Beste familie, mantelzorger,...   Hier even een update rond covid-19. Zoals we jullie eerder lieten weten, zijn gisteren al onze bewoners en medewerkers opnieuw getest. Gisterenavond kreeg we de uitslagen. Helaas was dit geen goed nieuws.  Er zijn 4

Lees meer
Update Covid-besmetting in WZC Immaculata (5 januari)

  Beste familieleden, mantelzorger,... Graag wil ik jullie verder informeren over de huidige situatie in ons woonzorgcentrum.  Helaas is er 1 bewoner overleden in het ziekenhuis ten gevolge van corona. We betuigen onze oprechte deelneming aan de familie.Er

Lees meer